Hur kan man egentligen använda smartplugs?

Hemmen blir mer och mer smarta ju längre fram i utvecklingen vi kommer - och hurra för det! Detta förenklar ju vardagen massor. I de flesta hem finns flera olika typer av maskiner, teknik och andra saker att reglera.

Varför inte göra det direkt från din smartphone? Genom att använda dig av så kallade Smartplugs kan du enkelt styra alla apparater i hemmet med några enkla knapptryckningar. Vad finns det för användningsområden kanske du tänker då? Vi har identifierat 5 perfekta tillfällen, och när du läst detta kommer du inte vilja fortsätta med det gamla manuella sätten…

1. Kaffe direkt när du klivit upp ur sängen. När alarmet har gått på morgonen och du vill ha de där extra snooze-minutrarna, varför inte utnyttja tiden och brygga kaffet direkt från sängen? Se till att ha preppat kaffebryggaren dagen innan och det är då bara att trycka på mobilen för att börja brygga kaffet. Sen när du tagit dig upp ur sängen finns det varmt härligt kaffe som väntar på dig. Härligt va?

2. Alla lampor som du kopplat in via en smart plug kan du enkelt kontrollera - även när du inte är hemma. Kanske vill du se till att du verkligen släckte alla lampor? Eller helt tvärtom, du kanske vill tända några lampor för att tjuven ska tro att du är hemma. Eller när du ska gå upp på morgonen nu när det är mörkt som natten, tänd upp hemmet så vaknar du snabbare till liv!

3. Ha koll på dina kostnader. Många Smartplugs ger dig möjligheten att se hur mycket varje apparat drar och kostar. Det ger dig en mycket bättre överblick och med säkerhet kommer du inse att det finns flera saker som du kan dra ner kostnaderna på genom ett knapptryck på din smartphone.

4. Ska du till landstället över helgen? Vi alla har nog varit med om de första iskalla stegen in i stugan som det sedan tar några timmar att värma upp. Om du istället har installerat Smartplugs kan du börja värma upp stugan direkt när du sätter dig i bilen, så att det är varmt lagom till att du kommer fram. Då slipper du isbitar till tår när du packar upp dina grejer!

5. Timerfunktion. Med en Smartplug kan du också ställa in en timer för att försäkra dig om att strykjärnet eller plattången inte står på efter du gått hemifrån. Detta minimerar alla tänkbara brandrisker och gör ditt hem till en säkrare plats!

Det finns massor av olika Smartplugs på marknaden och många företag så som Vattenfall och Sector Alarm skapar egna anpassade just till deras produkter. Dock finns det ett hav av dem och vissa är utrustade med fler funktioner än andra. Bind inte upp dig på dyra abonnemang med alldeles för avancerade prylar, hör av dig och fråga oss på TechBuddy så hjälper vi dig att hitta billigare och smidiga lösningar som passar just dina behov!

Open Positions

Connect with us to stay up to date on new openings.

Already working at TechBuddy?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@techbuddy.se
  • Christoffer Jansson
  • Majid Azizi
  • Marcel Poth
  • Monika Dibissa
  • Sara Albihn
  • Siavash Habibi
  • Sofia Sandelin
  • Tahero Nori
Teamtailor

Career site by Teamtailor